1 JUNE 2024

Kastellorizo 5K

Kastellorizo 5K

3rd edition

1 Ιουνίου 2024, 19:00

5 km 209 m+

Λιμάνι | Μπροστά από το «Ηρώο»

Μια τέλεια κυκλική διαδρομή που σκαρφαλώνει στο βουνό από τα περίφημα «400 σκαλιά» και κατεβαίνοντας από το βράχο εκτείνεται κατά μήκος του ήσυχου κόλπου στο Μανδράκι, το λιμάνι που ύμνησε ο David Gilmour στο τραγούδι On an island.

5K Map

Βασικές πληροφορίες

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σε συνδιοργάνωση του Δήμου Μεγίστης – Καστελλορίζου πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Kastellorizo 5K στο Καστελλόριζο. Ένας αγώνας 5χλμ και +209μ υψομετρικής, με εκκίνηση – τερματισμό στο Λιμάνι μπροστά από το «Ηρώο» που πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 19:00. Κατεβαίνοντας από το βράχο η διαδρομή εκτείνεται κατά μήκος του ήσυχου κόλπου στο Μανδράκι, το λιμάνι που ύμνησε ο David Gilmour στο τραγούδι On an island.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο Λιμάνι μπροστά από το «Ηρώο». Οι δρομείς θα κινηθούν στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής του Καστελλορίζου και στη συνέχεια θα τερματίσουν επίσης στο Λιμάνι μπροστά από το «Ηρώο». Ο αγώνας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ωστόσο, θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της γύρω περιοχής για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Καστελλορίζου. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μονοπάτια του Καστελλορίζου και να δουν πολλά σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής.

Άντρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας rocksolid.gr. Όπως προαναφέρθηκε, η διοργάνωση Rock Solid Kastellorizo 2024 δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά θέτει ως στόχο την επιβράβευση της συμμετοχής, τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας. Ακόμη, στο τέλος κάθε αγώνα θα πραγματοποιηθεί απονομή μεταλλίων σε όλους τους συμμετέχοντες και έπαθλο στις τρεις πρώτες νικήτριες και στους τρεις πρώτους νικητές.

Πληροφορίες αγώνα

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ώρα εκκίνησης: 19:00

Εκκίνηση – τερματισμός: Λιμάνι μπροστά από το «Ηρώο»

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί πριν το 2006. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση, να έχουν τρέξει τα τελευταία δύο έτη αντίστοιχο αγώνα και να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας rocksolid.gr

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα Kastellorizo 5K είναι 5 ευρώ. Με τα έσοδα των συμμετοχών το Rock Solid Kastellorizo 2024 υποστηρίζει τις δράσεις και το έργο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Μεγίστης και του Λυκείου Ελληνίδων Καστελλορίζου.

Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη μόνο εάν τη δηλώσετε μέσω της ιστοσελίδας rocksolid.gr. Εάν κάποιος επιθυμεί να ματαιώσει τη συμμετοχή παρακαλείται να το δηλώσει μέσω e-mail (contact@hex.gr) ώστε να ελευθερωθεί η θέση και να διατεθεί σε άλλον ενδιαφερόμενο.

Εγγραφές: Οι εγγραφές είναι περιορισμένες στον αριθμό των 80 συμμετεχόντων για τον αγώνα Kastellorizο 5K

Το αγωνιστικό πακέτο περιλαμβάνει: Τον αριθμό συμμετοχής και παραμάνες, chip χρονομέτρησης, αναμνηστικό μετάλλιο, βραβείο στις 3 πρώτες νικήτριες και στους 3 πρώτους νικητές γενικής κατάταξης, αναμνηστική πλακέτα στις 3 πρώτες νικήτριες και στους 3 πρώτους νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία, σταθμούς υδροδοσίας στη διαδρομή και στον τερματισμό, live εξαγωγή των αποτελεσμάτων ανά ηλικιακή κατηγορία και φύλο, υγειονομική υποστήριξη, φωτογραφία και τεχνικό T-shirt.

*Δείτε πώς μπορείτε να φτάσετε στο Καστελλόριζο, πατώντας εδώ >>

*Δείτε πού μπορείτε να μείνετε στο Καστελλόριζο, πατώντας εδώ >>

Τεχνικές οδηγίες

Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου

Η παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου γίνεται μόνο στο Rock Solid Office της διοργάνωσης, το οποίο λειτουργεί στο Rock Solid Village (Λιμάνι – πλατεία “Ηρώο”). Το ωράριο είναι το εξής:

 • Παρασκευή 31 Μαΐου από τις 18:45 έως 20:30
 • Σάββατο 1 Ιουνίου από τις 09:00 έως 17:30
 • Κυριακή 2 Ιουνίου από τις 09:00 έως 17:30

Για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να προσκομίσετε το e-mail με τον αριθμό συμμετοχής σας, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

 

Σηματοδότηση διαδρομής

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί άσφαλτο, πετρόχτιστα καλντερίμια, μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους και βράχινο πεδίο. Είναι σηματοδοτημένη σε όλο της το μήκος και δεν απαιτεί γνώσεις προσανατολισμού. Στη συνέχιση της σωστής διαδρομής βοηθά η κανονική σηματοδότηση των μονοπατιών καθώς και το φυσικό τους ανάγλυφο όπου υπάρχει. Επιπλέον, θα υπάρχουν πορτοκαλί ταινία με ανακλαστήρα και ταμπελάκια κατεύθυνσης – μεταβολής πορείας.

 

Τεχνική ενημέρωση του αγώνα

Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα Kastellorizo 5K θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/05 στο Rock Solid Office (Λιμάνι – πλατεία “Ηρώο”). Επιπλέον, το Σάββατο 01/06 θα πραγματοποιηθεί τεχνική ενημέρωση του αγώνα Kastellorizo 5K στο σημείο της εκκίνησης μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

 

Άφιξη δρομέων

Οι δρομείς πρέπει να είναι παρόντες στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης.

 

Παράδοση προσωπικών αντικειμένων

Εάν επιθυμείτε να παραδώσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα πριν από την εκκίνηση, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος της διοργάνωσης Rock Solid Kastellorizo 2024 κοντά στο χώρο της εκκίνησης. Τα προσωπικά αντικείμενα, πρέπει να παραδοθούν τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Θα σας επιστραφούν κατά τον τερματισμό σας από εκπροσώπους των Διοργανωτών, με την επίδειξη του αγωνιστικού σας αριθμού συμμετοχής. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια των αντικειμένων σας. Για το λόγο αυτό, παρακαλείσθε θερμά να μην αφήνετε κινητά ή χρήματα.

 

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής λειτουργούν δύο σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.

#1: Άη Γιώργης του Βουνιού – 1.8χλμ | Νερό

#2: Παραλία Μανδράκι – 3.8χλμ | Νερό

Επιπλέον, διατίθεται νερό στους δρομείς στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Στον τερματισμό υπάρχουν μπανάνες και μπάρες δημητριακών για τους δρομείς που τερματίζουν.

 

Αριθμός συμμετοχής / BIB number

Ο αριθμός συμμετοχής του κάθε δρομέα πρέπει να είναι πάντα ορατός κατά τη διάρκεια της διαδρομής και στον τερματισμό.

 

Ιατρικές υπηρεσίες

Ασθενοφόρο (με μηχάνημα Απινιδωτή) με έναν αγροτικό ιατρό και μία νοσηλεύτρια θα βρίσκονται στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δημοτικές οδούς καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ακόμη, στον χώρο του αγώνα θα βρίσκεται ακόμη ένας αγροτικός ιατρός.

Σε  κάθε  περίπτωση,  όλοι  οι  δρομείς  συμμετέχουν  αποκλειστικά  με  δική  τους ευθύνη, σύμφωνα με τους Όρους Συμμετοχής. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέμα υγείας που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες/ουσες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις.

 

Όροι συμμετοχής

Δηλώνω υπεύθυνα ότι έχω υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είμαι απολύτως υγιής για να συμμετέχω στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου στον αγώνα όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες) κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος. Παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχομαι ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου. Ακόμα δίνω την έγκρισή μου στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες μου ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχω καμία οικονομική απαίτηση.

 

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

 • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας.
 • Επιδείξτε αθλητικό πνεύμα ανά πάσα στιγμή.
 • Σεβαστείτε και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Διοργανωτών.
 • Μην ξεχάσετε να κάνετε προθέρμανση πριν ξεκινήσετε τον αγώνα σας.
 • Καταναλώστε το τελευταίο γεύμα δύο ώρες πριν από τον αγώνα.
 • Να είστε καλά ενυδατωμένοι πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 • Φτάστε εγκαίρως στην Γραμμή Εκκίνησης.
 • Ακολουθήστε τον δικό σας ρυθμό και μην παρασυρθείτε από τον ρυθμό των άλλων αθλητών.
 • Μην πετάτε μπουκαλάκια ή άλλα απορρίμματα στην εκκίνηση, στη διαδρομή και στον τερματισμό.
 • Κάθε αθλητής, ο οποίος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος εφόσον του ζητηθεί να κινηθεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του, να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.
 • Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών σε μέρος της διαδρομής από φίλους, συγγενείς και κατοικίδια ζώα.
 • Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, ή τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου.
 • Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, χάρτη, πυξίδας.
 • Οι Διοργανωτές δεν υποχρεώνουν τους αθλητές να μεταφέρουν συγκεκριμένο εξοπλισμό.
 • Συστήνεται ωστόσο στους αρχάριους κατά την μεγαλύτερη διαδρομή να φέρουν τα εξής: Μικρό σακίδιο με ασκό νερού, αντιανεμικό, στερεά τροφή, ελαστικό επίδεσμος, σφυρίχτρα, κινητό τηλέφωνο.
 • Απαγορεύεται η χρήση ακουστικών κατά την διάρκεια του αγώνα.

 

Μέτρα ασφαλείας

Η ασφάλεια των δρομέων και θεατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα των Διοργανωτών. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τη ΔΑΝ Μεγίστης, την Ελληνική Αστυνομία, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης και το ΕΚΑΒ για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στους Αγώνες μας.
Οι Διοργανωτές επιτηρούν τις διαδρομές, όσο αυτό είναι δυνατό, για την αποφυγή οποιουδήποτε απροόπτου και παρέχουν ιατρική βοήθεια σε δρομείς που θα βρεθούν σε ανάγκη.
Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τις διαδρομές αν κρίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των δρομέων. Επίσης, μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή άλλης ανωτέρας βίας.

*Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης Rock Solid Kastellorizo 2023, πατώντας εδώ>>

Scroll to Top